Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Снимка: БулфотоВ любопитен пост в социалната мрежа Слави

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgСнимка: БулфотоВ любопитен пост в социалната мрежа Слави
Коментари Харесай

Слави: Бойко Борисов е над морала. Цецка Цачева май се оказа единственият истински мъж

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Снимка: Булфото

В любопитен пост в обществената мрежа Слави Трифонов съобщи, че Бойко Борисов е над морала, а Цецка Цачева се е оказала единственият същински мъж, защото се оттеглила от политиката след абсурда " Апартаментгейт ".

Вижте какво написа Слави в персоналния си профил във фейсбук:

" Какво е да си честен? Да си честен значи да си почтен, честен, да живееш почтено, да държиш на думата си, да си признателен, да изпитваш почитание и да се стремиш към почитание. Ей такива неща. И за какво е значимо да си честен? Защото моралът е като заварка. Той събира хората. Той основава общността.
Аз не съм наставник или пък някакво морално гуру, аз просто споделям тези неща от опит. Предателства, разочарования - нали на всички ви се е случвало? Всъщност, това е животът, нали?
А неналичието на морал е нещо гадно, нещо разрушително. Кой желае да го лъжат - хайде, замислете се. Не желаете, нали? И най-големият измамник на света не желае да бъде лъган. И най-големият лукавец не желае с него да постъпват подло.
Тогава, за какво ние, българите, непрестанно си избираме пъклен аморални политици? Най-вероятно сме мазохисти и ни харесва да си избираме хора, които ни лъжат, които не си държат на думата, които не си извършват обещанията, които постъпват подло.
Всеки може да има лично мнение по въпроса, само че не може да има лични обстоятелства. Затова, ето ви малко обстоятелства:

Факт номер едно: Преди няколко дни евродепутатът Ангел Джамбазки, титулуващ се като български родолюбец, беше заловен да кара “патриотично ” с над 1 промила алкохол. Единственият вероятен честен акт от негова страна беше незабавно да си подаде оставката. Но той се покри. Сигурно е махнал патриотично с ръка и си е споделил: “Айде, бе, нали никой не е починал?! ”
Между другото, същият този Ангел Джамбазки, в спор преди последните кметски избори в София, декларира следното: “…Каквито и пътища да се вършат, светофари и кръстовища, когато имате недееспособен, необразован, некултурен, ПИЯН, надрусан лидер, ще имате и жертви на пътя. ”
Думите му са факт, само че оставката му - не.
Ще ви дам единствено един образец - естонският министър Яак Ааб и шведската министърка Аида Хаджиалич бяха хванати да карат с под 0,30 промила алкохол и незабавно подадоха оставки. Но това не е в България, това е в Естония и в Швеция - там политиците имат “извратено ” възприятие за морал.

Факт номер две: Миналата година Валери Симеонов, един различен политик, титулуващ се като български родолюбец, назова протестиращите майки “кресливи дами ”, а децата им с увреждания - “уж заболели деца ”. След такова изявление, Валери Симеонов вечно трябваше да напусне политиката. Една година по-късно тези негови думи са като че ли забравени, тъй като Валери Симеонов сега е заместник-председател на най-висшата държавна институция у нас - българския Парламент.
Всъщност, Валери Симеонов трябваше да напусне политиката още преди две години и половина. Тогава пред вестник “Сега ” Валери Симеонов показа, че през седемдесетте години е ходил в концлагера Бухенвалд. “Като се замисля, кой знае какви майтапчийски фотоси сме си правили там ” - майтапи се Симеонов.
След 4 месеца ще се навършат 77 години от спасяването на българските евреи. Как е допустимо преди 77 години всички политически партии, всички българи, патриархът, царят да се изправят дружно и да не разрешат да бъдат депортирани и избити българските евреи, а в този момент във властта да има сходни майтапчии като Валери Симеонов?!
Моралът на българските политици преди 77 години няма нищо общо с морала на сегашните политици. Това споделят обстоятелствата.

Факт номер 3: През 2010 година един записан телефонен диалог сподели по какъв начин един министър-председател със служебното си състояние пази производител на незаконен алкохол. “В неговата фабрика (на производителя) влезнАли митничари ли са, служители на реда ли са, събират телефони, вършат некаква акция там… (…) Хайде, прибирай ги оттова, нали поехме ангажимент да… (…) Като съм заречен, че няма да го окачам - няма да го окачам ” - това споделя този министър-председател в телефонния си диалог с шефа на Агенция “Митници ”. След подобен скандал - в случай че има морал, този министър-председател в никакъв случай към този момент не би трябвало да си помисля да бъде политик, камо ли министър-председател. Но, уви, той си е министър-председател и 9 години по-късно. Защото той е Бойко Борисов. Той е над морала.

Това са единствено една хилядна от образците за липса на морал у българските политици. Вземете “Апаратментгейт ”, да вземем за пример - какъв брой забъркани политици в абсурда напуснаха вечно политическия живот? Колко души започнаха този честен акт? Всъщност, напускайки политиката след “Апаратаментгейт ”, Цецка Цачева май се оказа единственият същински мъж.

И в този момент си отговорете - мазохисти ли сме или не сме? "

 

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР